Nieuwe producten

Nieuwe corrosiebestendige lineaire as E-II in roestvrijstaal Ø30 en 40

Op de Hannover Messe stellen wij de inox versie van de lineaire as in de gangbare bouwgrootte 30 en 40 voor. Deze E-II versie in roestvrij staal is 100 % corrosiebestendig en heeft tegenover de standaareenheden een uitgebreider temperatuurbereik van -30 tot + 80°C.  Hier is zelfs nog een uitbreiding mogelijk als de de klant dat wenst. 

Maart 2018

Lees verder »
De RK monitorsupport biedt een maximale flexibiliteit

De RK monitorsupport biedt een maximale flexibiliteit

Compacte monitorsupport

RK Rose+Krieger biedt zijn monitorsupports voor bedieningsterminals, monitoren en andere displaytoestellen voortaan ook aan in een compacte uitvoering. Deze nieuwe support is 50 mm korter als de standaarduitvoering en eveneens flexibel en inzetbaar daar waar de ruimte kleiner is. Het variabele bevestigingsprincipe met halfschalen en verloopbussen voor ronde en vierkante buizen garandeert de montage aan profielen en buizen met een kantlengte respectievelijk diameter van 20, 25 of 30 mm.  

Maart 2018

Lees verder »
Voor elke toepassing de juiste elektrische hefzuil

Voor elke toepassing de juiste elektrische hefzuil

Productgamma Multilift II - voor elke toepassing de juiste elektrische hefzuil

De zowel elegante als robuuste elektrische hefzuilen uit het gamma van de Multiliften van RK Rose+Krieger zijn een goed voorbeeld van hoe de uitvoering van een klantspecifieke vraag een standaardproduct wordt  voor een specifiek toepassingsdomein. 

Vanaf heden vervolledigt de Multilift II clean het gamma. Deze multilift werd speciaal ontworpen voor toepassingen in clean rooms. 

•    NIEUW: Multilift CLEAN - voor toepassingen in cleanrooms
•    Multilift II safety– speciaal voor toepassingen boven het hoofd
•    Multilift II telescoop – enkelvoudige inbouw- slag verhouding
•    Multilift II impact – geïntegreerde demping met geabsorbeerde inslagkracht
•    Multilift II ESD – voor hoogteverstelling van ESD werktafels

Overzicht hefzuilen

Maart 2018

Lees verder »

BoPad – meer dan gewoon een handheldbehuizing

De nieuwe elektronicabehuizing is speciaal op de eisen voor mobiele handheld-apparaten afgestemd, die onder moeilijke omstandigheden toepassing vinden. Met de BoPad-behuizing kunnen evenwel niet alleen mobiele apparaten perfect in scene worden gezet – er staan ook varianten voor desktoptoepassingen of accessoires voor bevestiging aan de wand ter beschikking.

De BoPad-behuizingen zijn in vijf basismaten en twee kleuren, zwart en wit, verkrijgbaar. Zoals altijd bij BOPLA kunnen optioneel ook speciale kleuren worden gerealiseerd. Bovendien heeft de gebruiker voor de behuizing de keuze uit lessenaarvormige of rechte versies alsmede uit BoPad-varianten met en zonder batterijvak. De twee „grote“ versies van de BoPad-behuizingen BOP 7.0 en BOP 10.1 zijn geoptimalisserd voor het inbouwen van touchscreens en Li-ionen-accu’s van standaardvorm 18650.

Lees verder »
Telescopische draagarm

De telescopische draagarm is ook als monitorhouder (2/3 compartiment) voor controlekamers enz. inzetbaar. In de hoogte verstelbaar, draaibaar en uittrekbaar!

Nieuw: telescopische draagarm zorgt voor nog meer flexibiliteit

RK Rose+Krieger breidt zijn gamma van draagarmsystemen voor monitorhouders uit met een telescopische draagarm (basislengte: 495 mm). Deze draagarm is in verlengde toestand (720mm) voor monitoren, displays en terminals tot een gewicht van 5 kg ontwikkeld. De zwenkarm zorgt voor nog meer combinatiemogelijkheden en verbetert de ergonomische aanpassing van de eindtoestellen in de werkomgeving. 

Naast het gebruik als separate draagarm, is ook de combinatie van meerdere draagarmsystemen in combinatie met meerdere monitorhouders mogelijk. Bijvoorbeeld moeten er in switch rooms of controleruimtes vaak een veelvoud van monitoren en displays naast of boven elkaar geplaatst worden (Monitor 2/3 compartiment). Deze telescopische draagarm maakt het nu mogelijk vele en verschillende monitorformaten op een eenvoudige wijze ergonomisch te positioneren. 

Die monitoren kunnen flexibel in de hoogte, gedraaid, uitgetrokken en gefixeerd worden...zonder het gebruik van gereedschap. 

September 2017

Lees verder »
Doppelrohr EP(X)-Lineareinheiten

Doppelrohr EP(X)-Lineareinheiten

Lineaire eenheden met dubbele buis EP(X) nu ook in bouwgrootte 30

RK Rose+Krieger heeft zijn gamma van lineaire eenheden EP(X)met dubbele buis uitgebreid met bouwgrootte 30. De lineaire assen van deze serie is geschikt om zowel occassioneel als veelvuldig dagelijke processen en het positionneren van gemiddelde tot hoge lasten in willekeurige montagestanden. Deze eenheden compenseren hoge buigmomenten bij handmatige - en motorverstellingen en kenmerken zich door hoge precisie en lage toleranties van montagevlaktes. 

September 2017

mehr efahren »
Lineaire as RK Monoline

Lineaire as RK Monoline

Lineaire as RK Monoline – de nieuwe efficiëntieklasse

De nieuwe RK MonoLine  vervat de volledige ervaring van RK Rose+Krieger in het gamma van lineaire techniek. Het resultaat is een rollengeleiding in het segment van hoge vermogens, die met een zeer goede prijs – prestatie verhouding de klant overtuigt. 

Als vervollediging van de porfolio van lineaire eenheden voor middelmatige belasting heeft RK Rose+Krieger nu met de rollengeleiding een nieuwe bouwreeks op de markt gebracht. De RK Monoline is met de gangbare afmeting 40, 80 en 120 beschikbaar – met tandriemaandrijving (Z) of zonder aandrijving als meelopende momentondersteuning (R). Verdere afmetingen zullen volgen. De met tandriem aangedreven variant is in de afmeting 120 tot 9 400 N belastbaar en bereikt een processnelheid tot 10m/s, bij toelaatbare versnellingen tot 20 m/s². De nieuwe lineaire assen overtuigen door een gelijkmatig loopgedrag en een hoge precisie bij een gemiddelde dynamische belasting.

September 2017

Lees verder »

Suspension system GTN II Redesign

Dragersysteem GTN II Redesign

Redesign biedt ergonomisch kabelkanaal en verbeterde oppervlaktekwaliteit

ROSE Systemtechnik heeft het succesvolle aluminium dragersysteem aan een redesign onderworpen. Het geactualiseerd GTN II bezit een verbeterde oppervlaktekwaliteit en munt uit door een vrij toegankelijke kabeldoorvoer.

Met de GTN II biedt ROSE Systemtechnik een modulair dragersysteem voor de meest verschillende bedien- en besturingsbehuizingen. Met een groot aantal componenten zoals hoeken, opzet-, wand- en tussenscharnieren, koppelingen en standvoeten kan het systeem  individueel vorm worden gegeven en aan de diverse behoeften worden aangepast. De opbouw geschiedt optioneel met een gesloten of open aluminiumprofiel. Bij de open profielvariant heeft de gebruiker het voordeel, dat het installatiemateriaal bij onderhouds- en vervangingswerkzaamheden gemakkelijk kan worden bereikt. Geconcipieerd is het dragersysteem voor middelhoge en hoge lasten tot 80 kg bij een maximale boomlengte van 2 m.

Lees verder »

IP69-test met succes behaald! – Bocube aluminiumbehuizingen bieden maximale bescherming

De robuuste aluminiumbehuizingen in de BOPLA-serie Bocube Alu hebben in een actuele test van de beschermingsklasse conform DIN EN 60529 bewezen, dat ze gevoelige elektronica niet alleen onder ruwe omgevingsomstandheden beschutten, maar dat ze ook tegen water in een hoge-drukstraal bestand zijn. Daarmee kan BOPLA voor de behuizingen in de Bocube Alu-reeks nu ook naast de beschermingsklassen IP66 (sterk straalwater) en IP67 (1 m onderdompeling gedurende 30 minuten) ook de beschermingsklasse IP69 garanderen.

Lees verder »

Onze markten

© 2018 PM Komponenten NVPrivacy 
Contact